Robert NOSEK
fotomodel

  Robert Nosek se narodil 30. března 1978 ve Valašském Meziříčí, ale od narození žije s rodiči a mladší sestrou Nikolou v Rožnově pod Radhoštěm. Je pravděpodobně jediným mužským zástupcem Valašska, který se s úspěchem prosadil na poli fotomodelingu v celorepublikovém měřítku. Není se čemu divit, že se 185 centimetrů vysoký sympaťák s mužně zarostlou tváří stal v poměrně krátké době idolem mnoha dívek. "Občas jsem chodil neoholený, nebo nosil bradku, ale nikdy to nebyl záměr. Tuto malinko erotickou image mi vymyslel náš přední fotograf Jakub Ludvík, který se mnou udělal kolekci fotografií právě v tomto duchu," prozradil s úsměvem Robert Nosek.

  Na Valašsku se mu sice moc líbí, ale příležitosti k fotografování tam nejsou, a proto poměrně často míří za prací do Prahy. "Je to ovšem časově velmi náročné, a proto začínám uvažovat o přestěhování do Prahy. Do Rožnova bych se vracel občas na víkendy, pokud bych měl volno a nefotil," přiblížil své plány Robert Nosek.
  Jeho cesta k fotomodelingu nebyla jednoduchá a ukazuje, že pokud máte nejen fyzické předpoklady, ale i pevnou vůli a v neposlední řadě kapičku štěstí, lze dosáhnout cílů, o kterých si mnozí myslí, že jsou nedosažitelné. "Absolvoval jsem Střední odborné učiliště elektrotechnické v Rožnově pod Radhoštěm v oboru mechanik-elektronik. Po maturitě jsem si doplnil vzdělání na Vyšší odborné škole při Obchodní akademii ve Valašském Meziříčí denním studiem tříletého oboru Zpracování vědeckotechnických a ekonomických informací. Toto studium jsem zakončil v květnu 2000 absolutoriem a diplomovou prací a začal pracovat jako technik v akciové společnosti TCT v Rožnově pod Radhoštěm," přiblížil svůj 'předmodelingový' život Robert Nosek. Fotit módu ho lákalo už několik let, ale nevěděl, jak na to. "Ke zvratu došlo, když mě kamarád seznámil s manažerem, který se pohybuje v šoubyznysu v Praze. Ten mi nakonec zprostředkoval zkušební focení, a jelikož prý dopadla víc než dobře, začal se můj sen o fotomodelingu naplňovat. I když v poněkud pozdějším věku, než bývá obvyklé," přiznává Robert, mezi jehož zájmy patří sport a především tanec. "Tancování mě opravdu moc baví. Kdyby mi bylo alespoň o pět let méně, asi bych si to chtěl vyzkoušet v nějaké taneční skupině. Teď jsem už ale na tancování starý," dodává.
  Dalším velkým snem Roberta Noska je film. "Film mě fascinuje a hrozně rád bych si v něm zahrál. Nemám žádnou hereckou průpravu, a proto by mi udělala radost i malá rolička. Pro začátek jsem si to vyzkoušel v komparzu filmu Perníková věž (2001). Třídenní noční natáčení mě moc bavilo, a proto jsem se zapsal hned do několika komparzních rejstříků. Třeba si mne nějaký režisér všimne a obsadí. Kdo nic nedělá, nemůže nic pokazit, ale v podstatě ani ničeho dosáhnout," dodal s úsměvem Robert, který pózoval nejen našemu přednímu fotografovi celebrit Jakubu Ludvíkovi, ale například i světově známému Robertu Vanovi.
  Robert Nosek je svobodný a žije v Rožnově pod Radhoštěm.
  www.welcome.to/nosek

MG



Kulturní toulky Valašskem, 2001