Anděl z Valašska
Robert Nosek

Novou tváří na hudební scéně je zpěvák Robert Nosek. Sympatický rodák z Valašska si k pětadvacátým narozeninám nadělil svůj první maxisingl Anděl. A právě jeho titulní skladba už zní z rádiového éteru a Robert ji zazpívá i v Dobrotách Petra Novotného.

Robert NosekRoberte, jak se vám Dobroty natáčely?

Bylo to příjemné, i když z účinkujících jsem se v podstatě osobně znal jen s Heidi (na snímku uprostřed - pozn. red.). Obdivoval jsem pohotovost Petra Novotného, který je schopný v krátké době se naučit několik stránek textu, i preciznost a profesionalitu režiséra Jiřího Adamce.

Odkud se znáte s Heidi?

Heidi je dobrá kamarádka mého producenta a manažera. Potkáváme se na vystoupeních a taky jsme spolu fotili obal na album zamilovaných písniček Lásko, buď má.

Vaše tvář se často objevuje na titulech různých alb...

To je způsobeno spíš tím, že jsem pár let působil jako model, a když jsem se rozhodl pro zpívání, dostal jsem několik nabídek k nafocení obalů alb s tím, že na něm budu mít i písničku. Takto jsem si zapózoval s misskou Lucií Kachtíkovou pro album Lásko má, s modelkou Lucií Trnkovou pro disk Superploužáky 15, se zpěvačkou Alicí Konečnou pro výběr Šílená láska nebo s Heidi na již zmíněný sampler Lásko, buď má.

Budete i v budoucnu pokračovat ve fotomodelingu?

Fotím rád, ale nyní chci tyto aktivity omezit a naplno se věnovat především zpívání.

Jaký hudební styl děláte?

Diskotékové, taneční písničky.

Dobroty - Účinkuje Robert NosekCo byste prozradil o svém maxisinglu Anděl?

Maxisingl obsahuje pět písniček. Titulní skladbu Anděl složil pod pseudonymem Robert Nový duchovní otec a výhradní skladatel skupin Holki a Verona Peter Fider. Na maxisinglu je i duet s Alicí Konečnou Znala panna pana, který ve filmu Konec vodníků v Čechách aneb Jak utopit dr. Mráčka zpívá Václav Neckář s Helenou Vondráčkovou.

Jak vidíte svou budoucnost?

Jsem mladý, a budu-li zdravý, tak docela optimisticky. Neženu se za kariérou. Podstatné je pro mne, abych byl v pohodě a happy. Pokud mě jako modela už nikdo nebude chtít a nezdaří se ani má pěvecká kariéra, v podstatě se nic tak hrozného nestane. Teď mě ta práce baví a dávám jí maximum, ale jsem si vědom, že ji nebudu dělat do důchodu.


Foto: Jakub Ludvík a archiv TV Nova